MooiKookt

Met de pan in de hand door het Westfriese land

  • Home
  • Avonturen
  • Adresjes
  • Recepten
  • Over ons
  • Lekker voor mekaar

Pasta met verse tomatensaus en tonijn

Marian12 juni 2015 by Marian Reageer

Zelf tomatensaus maken voor de pasta is heel simpel, lekker, gezond en goedkoop!
In dit recept versie zit tonijn, maar dat kun je ook weglaten en daarvoor in de plaats gehakt
of stukjes salami of iets dergelijks meebakken. Je kunt er ook groenten in doen, bijvoorbeeld
een zakje gesneden (soep)groenten of in stukjes gesneden courgette, paprika, wortel, een
handje sperziebonen die je 10 tot 15 minuten laat meekoken. Met een snuf kaneel is de saus
verrassend lekker.

Ingrediënten:
1 ui
2 blikjes tomaten van 400 gr
1 blikje tonijn op olie
1 theelepel provinciaalse kruiden
300 – 400 gram pasta (macaroni, spaghetti of vergelijkbaar)

Zo maak je het:
Snipper de ui in kleine blokjes. Laat een scheutje olie warm worden in een koekenpan,
hapjespan of wok. Fruit op een rustig vuur de ui met de gedroogde kruiden en de kaneel tot
de ui glazig is.
Voeg dan de twee blikjes tomaat toe. Maak de tomaten kleiner door ze tegen de rand van de
pan stuk te drukken. Laat het blikje tonijn uitlekken en roer de tonijn er doorheen. Laat 10
tot 15 minuten koken. Proef of er nog zout en peper bij moet (Je kunt er nog een paar
druppels citroensap of rode wijnazijn bij doen, plus een snufje suiker om het extra lekker te
maken).
Kook ondertussen de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzing op de verpakking.
Bewaar wat van het kookvocht. Roer de pasta door de saus. Als het te droog is, voeg dan
wat extra kookvocht toe en laat nog even goed doorwarmen. Serveer met geraspte kaas.

Onderwerp: Lekker voor mekaar

« Caramel Slice from Heaven
Minestronesoep (voor vier personen) »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

charlies_angels_transparant

MooiKookt

Heel Westfriesland kookt met plezier en gemak uit eigen streek. Dat is onze missie! MooiKookt is Sabina, Maartje en Marian, drie Westfriezen die houden van eten, koken en het Westfriese culinaire erfgoed. Maak onze recepten, proef de lekkerste Westfriese ingrediënten (hmmmm Opperdoezer Ronde!), lees onze avonturen en bezoek onze favoriete adresjes. Want Westfriesland is mooi. En vooral lekker!

Vinden!

Meer recepten

Bleekselderij

Proost!

Caramel Slice from Heaven

Meer...

Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress