Soms vraag ik me af waarom ik het eigenlijk heb aangedurfd om samen met Sabina en Marian zoiets als deze site te gaan maken. Ik ben namelijk een heel luie kok. Liefst is mijn maaltijd binnen 15 minuten klaar. En het allerliefst maak ik gerechten die zichzelf al hebben bewezen (ergo:die ik dus al 25 jaar maak. Maar hé, mijn appelcake is wel best wel goed, hoor).
Dan is het wel fijn om 24Kitchen vaak op te hebben staan. Want daar staan allemaal vooral mannen te kokkerellen en te beweren dat het allemaal zo snel en makkelijk is. Ok, Rudolph, dat gaan we zien.
Dus een homemade pizza van bodem tot top, dat moest me toch lukken. Bodem kneden had ik uitbesteed aan manlief. Maar zo snel als dat klaar was, dat had ik eigenlijk zelf wel gekund. Tomatensaus fabriceren was binnen drie minuten gebeurd en het meeste werk had ik aan het snijden van de groenten. Het deeg uitrollen was ook een makkie, zeker nadat ik een homemade deegroller gevonden had. Je snapt dat ik als luie kok zuks helemaal niet in huis heb. Met een fles bijpassende rode wijn gaat het echter ook voortreffelijk. Jammer van de wijn, maar alle lof voor de pizza die het uiteindelijk geworden is, want de wijn zit nog in de fles. Vergeten te drinken, zo lekker als die pizza was.
En de volgende 20 jaar kan ik dit gerecht weer perfectioneren.
Ingrediënten:
Voor die bodem:
350 g bloem, 7 g gedroogde gist, 1 theelepel suiker, halve tl zout, 250 ml water, Italiaanse kruiden.
Voor de saus:
Blik gepelde tomaten, 1 teen knoflook en Italiaanse kruiden
Beleg:
Kaas, courgette, champignons, snoeptomaatjes, salami etc. etc.
Hoe:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bergje van de bloem maken, in het midden een gat. Daar in de suiker, italiaanse kruiden en gist en het zout aan de buitenkant doen.
Beetje van het water in t midden gieten, steeds een beetje bloem bijmengen, totdat je een soepele deegbal hebt.
Daarna inpakken in folie, laten rijzen, plm 10 min.
In die tijd tomatensaus maken. Gepelde tomaten met knoflook en italiaanse kruiden met staafmixer bewerken.
Deeg uitrollen met wijnfles of deegroller. Op bakpapier en bakplaat uitspreiden.
Besmeren met tomatensaus en dan beleggen met wat je in huis hebt aan groenten, kaas en/of vlees.
15 tot 20 min in oven.
Dan met rucola bestrooien.
Geef een reactie