Door het beslag van de chocoladetaart gaan geraspte rauwe bieten en wat knapperige pistachenoten. Kun je alleen gezouten pistache-noten vinden? Dan spoel je ze af onder wat warm water en droog ze op een theedoek.
- 185 ml zonnebloemolie of arachide-olie
- 4 eieren
- 250 gram rietsuiker
- 300 gram bloem
- 8 gram bakpoeder
- 1 theelepel baking soda
- 30 gram cacaopoeder
- 150 gram pure chocolade
- 250 gram rauwe biet, geraspt
- 100 gram pistache-noten
Glazuur:
- 250 gram mascarpone of crème fraîche
- 125 gram poedersuiker
- beetje citroensap
- 50 ml bietensap (zelfgeperst of uit een flesje)
- 50 gram pistache-noten
Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet een springvorm van 24 centimeter klaar, de bodem bedekt met bakpapier en de zijkanten ingevet met een beetje boter of olie.
Klop de olie en de eieren door elkaar. Voeg de suiker toe en mix nog even door.
Zeef bloem, bakpoeder, bakingsoda en cacaopoeder door elkaar. Voeg in twee delen toe aan het beslag, mix goed door elkaar.
Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Voeg al roerend toe aan het beslag.
Roer nu met een pollepel, niet met de mixer, de geraspte bieten en de pistachenoten door het beslag. Giet het in de bakvorm, schuif in de oven en bak in ongeveer 50 minuten gaar. De taart is gaar als een houten prikkertje droog uit de cake komt. Laat de taart goed afkoelen.
Maak het glazuur: roer alle ingrediënten behalve de noten door elkaar. Smeer de afgekoelde taart in met een dikke laag glazuur, strooi de grofgehakte pistache-nootjes over de taart.
Geef een reactie